Bachbloesems wat zijn dat

Bachbloesems, wat zijn dat?
Bloesemremedies zijn tincturen van wilde planten, bomen en struiken en zijn in staat iemand diep in haar of zijn wezen te raken. Ze zijn een verfijnde vorm van natuurgeneeswijze, werken direct in op de geest en geven daardoor harmonie en balans.

 

Hoe werken bachbloesems?
Door de bloesemremedie verliest de ziekte of spanning zijn greep en wordt de eigen geneeskracht geactiveerd, doordat de levenskracht weer vrij kan stromen. Als bijvoorbeeld een voortdurende zorg of angst de vitaliteit en levenskracht van een persoon heeft aangetast, kan met behulp van bloesems weer evenwicht in de geest worden gebracht en kan het gehele wezen gaandeweg herstellen.

 

Het ontstaan van de Bachbloesems
De Bach bloesemremedies zijn ontstaan in de jaren 30 van de vorige eeuw. Ze zijn ontwikkeld door de Engelse arts,
bacterioloog, immunoloog en homeopaath Dr. Bach.
Hij besteedde de laatste 10 jaar van zijn leven aan de bestudering van belemmerend gedrag en negatieve emoties bij de mens. Hij zag deze als belangrijkste oorzaak van pijn, lijden en ziekte. Doordat lichaam, geest en ziel door emoties van alledag uit balans zijn geraakt, is de mens vatbaar geraakt voor ziekte.
In de natuur vond dr. Bach bloesems die negatieve emoties positief konden beïnvloeden. Hij gebruikte zijn eigen gemoedstoestand en fijngevoeligheid om de werking van de bloesems te identificeren. Hij ontdekte dat de bloesems inzicht gaven in de oorsprong van een negatieve gemoedstoestand en zo herstel konden bevorderen.
Welke Bach bloesemremedies zijn er?
Dr. Bach maakte van 38 bloesems tincturen en verdeelde deze op basis van hun werking in 7 groepen van emoties.

 

Hoe de bloesems te gebruiken?
De bloesems zijn geschikt voor volwassenen en kinderen. De dosering is voor ieder gelijk: 2 druppels in een glas (bron)water doen, langzaam opdrinken, 2 à 3 keer per dag. U kunt de remedies innemen, zolang als u behoefte voelt en afhankelijk van de ernst van de situatie. Een enkele dosering kan al direct helpen, ook kan gebruik gedurende meer dagen, weken of maanden nodig zijn. Uw eigen gevoel is daarbij de beste graadmeter.
Er kunnen meer bloesems tegelijk worden ingenomen. Geadviseerd wordt niet meer dan 4 remedies tegelijkertijd te gebruiken. De bloesems zijn niet schadelijk of gewoontevormend en kunnen in combinatie met andere therapieën worden gebruikt. Bloesems zijn geen medicijnen, maar katalysatoren die helpen de gezondheid te herstellen door inzicht te geven in onze eigen geest.
Nb. Ook dieren en planten kunnen baat vinden bij bloesemremedies.

 

Er zijn 38 verschillende Bachbloesem remedies en een  rescue remedie voor acute situaties. Een overzicht met foto’s van alle remedies vind je hier. Klik op een foto en lees waarvoor je de remedie kunt inzetten.