Over Paul

Paul te Lintelo, arts voor homeopathie/natuurgeneeskunde, studeerde in 1978 af aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Zijn aanvullende specialisatie deed hij aan het Koninklijk Londens Homeopathisch Ziekenhuis. Al tijdens zijn artsenstudie raakt hij geboeid door het immens vernieuwende concept van de homeopathie als geneeswijze.
 

Dr. Edward Bach, arts werkte een aantal jaren (1919-1922) in het zelfde homeopathisch ziekenhuis te Londen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in Londen bij Paul de eerste vonk oversprong van Bach’s experimenten met de genezing door bloemen. Stel je voor, Bach die als succesvol arts zijn praktijk in Harleystreet verlaat en de velden ingaat op zoek naar de genezende resonanties/trillingen van bloemen! Een tweede groots inzicht van Bach is dat het veel effectiever is om voor te schrijven op het karakter van iemand dan op de klacht zelf. Een inzicht, dat trouwens wordt gedeeld door de klassieke homeopathie.
 

De ´Flowerremedies´ zijn sinds de aanvang van Paul’s praktijk volop in de belangstelling blijven staan. Hij heeft daarmee een schat aan ervaring verworven en vele patiënten en collega’s heeft hij enthousiast kunnen maken voor ´de bloemen´. Het is dan ook fantastisch om voor te stellen dat zijn vrouw Jane de liefde voor de genezende bloemenresonanties heeft overgenomen en heeft uitgebouwd tot wat mag heten haar levensmissie. Zij wandelt het liefst urenlang in de velden tussen de bloemen, in de bossen en op de dijken van Flakkee en experimenteert voordurend met de helende kwaliteiten ervan.

Deze Bach-site is een grote hulp bij het verwerven van zelfinzicht en de foto’s nemen je mee in de onmetelijke schoonheid van de bloemen. Schakel bij het selecteren van een Bach-bloem vooral het verstand uit en laat je leiden door wat er als eerste in je opkomt. De kleur en vorm van de bloem bepalen vaak waar het lichaam om vraagt.

Homeopathie en Natuurgeneeskunde

Wie belangstelling heeft in homeopathie en natuurgeneeskunde kan op de site www.praktijktelintelo.nl meer informatie vinden.